tiistai 19. joulukuuta 2017

Suomi 100 -projekti

Seuraava lukuvuosi alkoi Suomi 100 -projektilla. Tarkoituksena oli jakaa kaikki toisen vuoden opiskelijat sekä osa kolmannen vuoden opiskelijoista ryhmiin, jotka käsittelevät Suomen historiaa vuosikymmenittäin: 20-, 30-, 40-luku jne.

Meidän ryhmä sai vuosikymmeneksi 1960-luvun. Muutaman päivän pähkäilyn jälkeen saimme ideat tuotteistamme ja lähdimme suunnittelemaan niitä. Itse päätin tehdä mikrofonitelineen ja koristemikin.Inspiraation sain vasemmalla olevasta kuvasta. Omasta mielestäni kyseinen mikrofonityyppi on esteettisesti miellyttävän näköinen ja klassinen tyyli. Lähdin tältä pohjalta tekemään mikrofonia.


Ensimmäisiä suunnitelmia mikrofonista. Aluksi ajattelin, että teen sen lattaraudasta ja hitsailen palat yhteen. Kokeilun jälkeen totesin, että se ei onnistu ja vaihdoin tyyliä haastavampaan mutta toimivampaan kokonaisuuteen.

Päädyin tähän ratkaisuun: tein pohja- ja päälilevyt 1,5mm pellistä, verkkoa kaksi kerrosta sisälle sekä 1mm pellistä tein sivut ja kuvassa näkyvän pannan.

Hiekkapuhallettuna.

Jalustan kanssa oli ongelmia, koska en saanut päätettyä minkä tyylisen jalan teen, joka pysyisi myös tukevasti pystyssä. Hetken miettimisen jälkeen päädyin vaihtamaan taas toteutustapaa.Kuva-artesaani opiskelijan ottama kuva.

Kyseinen jalkatyyppi osoittautui parhaaksi: sen saa kasaan ja on myös tukeva.

Päätin maalata telineen ja mikrofonin kultaiseksi, koska "kultainen 60-luku".


Lähempi kuva mikrofonista.


Debriefing:

Kaiken kaikkiaan projekti oli haastava ja mukava tehdä, mutta ajankäyttö oli suoraan sanoen perseestä. 12 viikkoa oli aikaa projektille, josta suurin osa kului siihen, että opiskelijat pyörittelevät päitään ja peukaloitaan koululla kun ei kukaan tiedä mitähän tänään pitäisi tehdä. Koko projektin sain tehtyä alle viidessä viikossa, joten yksi jakso olisi riittänyt tähän projektiin aivan varmasti.

Olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti