tiistai 16. toukokuuta 2017

Takomista ja työharjoittelua

Hommat menee kovaa vauhtia eteenpäin ja työharjoittelukin on jo takana. Ennen työharjoittelua kävimme läpi takomisen perusasioita opettajan ohjeistuksella: venytys, lävistäminen, levittäminen yms. Oli tosi hyvä, että näitä käytiin läpi ennen työharjoittelua, koska menin Manalan Pajalle työharjoitteluun kuudeksi viikoksi.

Tässä muutamia töitä mitä tein harjoitusmielessä:
Lehden takominen oli ensimmäinen harjoitustyö koululla (Vasemmalla)

Toiseksi harjoitukseksi tein "käärmeen", jossa tuli harjoiteltua muun muassa taivutusten tekemistä (Oikealla)


Työharjoittelupaikalla vastaanotto oli erittäin lämmin ja ystävällinen. Ohjaajinani toimi Markus ja Miika. Ensimmäiset viikot tein vähän kaikenlaista hommaa, jotta sain vähän tuntumaa pajan työtapoihin ja erilaisiin työvälineisiin ja materiaaleihin. Kuvissa kerron enemmän työvaihesta ja mihin tarkoitukseen ne tulivat.

Ensimmäisenä pääsin tekemään lenkkejä pyöröteräksestä. Yllättävän haastavaa! Monia asioita pitää ottaa huomioon jotta lenkeistä tulee tiukkoja ja oikean kokoisia. Ensimmäiset lenkit olivat aika huonoja mutta onneksi oli lositavat ohjaajat niin hommat alkoivat sujumaan, kunhan ymmärsin mitä piti ottaa huomioon.Tämä homma oli mielenkiintoista. Teimme Markuksen kanssa yhdessä ruostumattomista teräspaloista kitaraan pantoja.
Ensin palat taottiin kuvan mukaisesti.
Sitten palat taivutettiin kahdesta kohtaa 90 asteen kulmiin.Seuraavaksi taivuttettiin palat haluttuun muotoon erikoisella taivutusvälineellä.

Pannat harjattiin ja kiilloitettiin lopuksi.
Toinen vastaava työ oli tehdä samasta materiaalista vyönsolkia soittimiin.Työpaikalla piti tehdä myös näyttötyö. Päätimme yhdessä ohjaajien kanssa, että teen grilliritilöitä kaksi kappalletta, joihin tulee neljä jalkaa, kantokahva ja paikka kantokahvalle. Materiaaleina oli lattarauta sekä valmis teräsverkko.Yllä kehästä kuvia

Valmiit tuotteet. Jalat hitstattiin MIG:llä kiinni runkoon. Kahvanpidike tehtiin kolmesta lattaraudan palasta, jotka hitsattiin kiinni runkoon ja täyttöhitsausmenetelmää käyttäen täytettiin ja hiottin kuvassa olevaan muotoon. Kantokahvat teki Markus itse. Seuraavaksi pitää vain harjata ja laittaa myyntiin.

Alla kuva viimeistellystä ritilästä.

Oli aivan loistava paikka olla töissä. Helvetin kova työporukka ja loistava työilmapiiri. Suosittelen ehdottomasti! Käykää katsomassa pajaa ja ostakaa hienoja käsintehtyjä tuotteita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti