tiistai 8. marraskuuta 2016

Ensimmäiset kosketukset omaan linjaan -part 2, pannunalunen

Seuraavana tehtävänantona oli tehdä pannunalunen (TAAS) mutta se piti toteuttaa irtopaloista. Tarkoituksena oli, että jokaiselle tulee pari-kolmisenkymmentä hitsaussaumaa tehtäväksi, eli hitsausta hitsausta.

Jälleen kerran ei mennyt kauaa kun sain idean mitä lähden toteuttamaan. Päätin tehdä pannunalusen samankokoisista neliöistä / suorakulmioista. Materiaalina käytin 80mm lattarautaa, koska se oli tarpeeksi isoa ja miellytti silmää.

Ensin piirtämäni kuvan perusteella leikkasin lattaraudat haluttuun kokoon, jonka jälkeen lähdin sommittelemaan kappaleiden paikkoja.

Sitten hitsaus. Ensin heftasin migillä kappaleet kiinni toisiinsa ja tigillä tein lopulliset kantavat saumat. Jälleen kerran muistutin itseäni miten inhoan käyttää migiä, koska se roiskii hirveästi. Sain myös palovammat molempiin käsiini ranteesta olkapäähän, koska hitasin t-paita päällä tigillä... Tulipahan sekin opittua!

Kun kappaleet oli kiinni, putsasin alusen kulmahiomakoneella kirkkaaksi. Tämän jälkeen päätin vielä lämpökäsitellä pannunalusen, jotta saisin siihen mukavat värit ja jotain mielenkiintoa. Se näytti hieman tylsältä ilman mitään värjeä.
Tässä vielä kuva lopullisesta työstä. Se on hieman likainen, koska käytimme sitä pannunalusena seuraavassa työtehtävässämme. Tästä lisää myöhemmin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti