perjantai 9. syyskuuta 2016

Kiertopajat part 4: tekstiili

Viimeinen kiertopaja. Tällä kertaa oli vuorossa tekstiili. Ihan mielenkiinnolla odotin mitä tulee vastaan. Saimme kaksi erilaista tehtävää. Ensimmäisenä piti tehdä jonkinlainen huopakangas villasta ja sommitella siihen viivoja. Koulu oli saanut tilauksen lasinalusista joltain taholta, joten opiskelijat tekivät näitä. Käytettävissä oli valtava määrä erilaisia villoja.
 Villana käytimme merinovillaa, koska kyseinen villa huopuu tosi helposti ja on mukava käsitellä (niiiiiiin pehmeää!)
En oikeen aluksi meinannut keksiä mitä tehdä, joten tein vain viivoja ja siitä se sitten lähti.


Viimeisiä viivoja viedään..
Tämän jälkeen huovutettiin vedellä viivat kiinni ja kutistettiin koko kappale vaadittuun kokoon.

Valmis tuote, jossa alustavasti sommiteltu leikkauskohdat narulla.Tuli yllättävän kiva tästä. Parempaakin jälkeä olisi tietysti saanut tehtyä mutta kyllä se ihan käypä on.
Seuraavana saatiin tehdä mitä halusimme. Opettaja ehdotti, että kävisimme hakemassa luokasta huovutuskirjoja, joista voisimme saada ideoita mitä tahtoisimme tehdä. Löysin tämän kuvan erään tanskalaisen taiteilijan huovutuskirjasta. Vaikutti mielenkiinoiselta tehdä mutta hirvitti kerkeänkö tekemään sitä.
Here goes nothing, yritetään ainakin.Runkona käytin metalliverkkoa, jonka vaan taivuttelin paikalleen. Pohjamateriaalina käytin kohtalaisen karkeaa villaa erilaisista paloista. Hyötykäyttöä siis, mitään ei mene roskiin.

Tein paloista pitkulaisia soiroja tai vastaavia ja kiinnitin ne langalla runkoon kiinni. En hirveän tiukasti, koska päälle tulee vielä paljon tavaraa...

Pohja tehty, nyt seuraa päällystäminen. Käytin luonnonväristä ruskeaa suomenlampaan villaa. Tässä menee tovi...

Job done! Ei siinä mennytkään niin kauaa kun luulin: näin paljon sain tehtyä 4h aikana...

Seuraavaksi pitäisi tehdä yksityiskohtia ja saada kannosta edemmmän puumainen.

Lisäsin oksan reiän! Vielä vähän puumaisuutta pitää saada. Neula käteen ja töihin.
Lopuksi jäi vielä aikaa joten päätin vielä tehdä lisää yksityiskohtia... Noh, malliksi otin linnun kuvasta (http://cdn.picsauce.com/wp-content/uploads/2013/07/BwApsOm.jpg) ja se onnistui ihan kivasti!

Kannon kuviointi onnistui lopuksi myös ihan kivasti, näyttää huomattavasti enemmän puulta kuin ihan ensimmäisissä kuvissa...
Oli jälleen mukavaa. Huomasin kantoa tehdessä miten nopeasti oppii miten huovutusneulalla saa tarkkaa jälkeä ja miten neula käyttäytyy.
Kiitos jälleen. Seuraavaksi odottelen takaisin alakertaan pääsyä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti